Heinola Kumpeli Spa Hotel

Päivitetty: 14.1.2022

Heinola oli 1900-luvun alkupuolella hyvien kulkuyhteyksiensä ja kauniin luontonsa myötä merkittävä kylpyläkaupunki, johon saavuttiin aina Keski-Eurooppaa ja Venäjää myöten nauttimaan hoidoista, sekä kaupungin rauhaisasta tunnelmasta. Vielä tänäkin päivänä kylpyläkauden historia näkyy kaupungin keskustan rakennuksissa ja puistoissa.

Historian lisäksi Heinola tarjoaa matkailijoille kylpyläpalveluja useammankin toimijan myötä.

Hotel Kumpeli Spa
Muonamiehenkatu 3, 18100 Heinola / 03 812 7100
www.kumpeli.fi

Kumpeli on monipuolinen ja viihtyisä kylpylähotelli upean Tähtiniemen sillan kupeessa ja aivan kaupunkikeskustan tuntumassa.

Kumpeli Span saunamaailmassa on infrapuna-, aromi-, perinteinen suomalainen sauna sekä turkkilainen höyrysauna. Allasosastolla porealtaat, terapia-allas sekä kylmä/kuuma-kävelyaltaat.

Lisäksi relax-tila, jossa on ihanat lämpötuolit, suolahuone, kuntosali, infrapunatuolit sekä kylpylän oma ulkoterassi aivan joen tuntumassa. Span allasosastolta avautuu jokimaisema ja mahdollisuus pulahtaa uimaan luonnonveteen. Talvisin avantoon.

Hotel Kumpeli Spa -kylpylä
Hotel Kumpeli Spa -allasosasto

Nowene Nordic Spa
Pikijärventie 1b, 18200 Heinola / 044 700 8820
nowene.fi

Kylpylä on nyt avoinna ennakkovarauksesta ryhmille klo 17.00-21.00. Lippu- ja hoitovaraukset puhelinvarauksen kautta tai sähköpostitse respa@nowene.fi. Nowene Nordic -kylpylä sijaitsee historiallisessa Valolinnan ympäristössä vesistöjen äärellä ja kauniissa harjumaisemassa.

Rentoutuminen, itsensä hemmottelu ja hyvinvointi ovat keskeisin osa kylpyläkokemusta Nowene Nordicissa. Suomalainen kansallisromantiikka on läsnä kaikkialla. Täällä on pukuhuoneet Ainoille ja Kullervoille, Mielikin Lempilampi kutsuu kylpemään ja sauna- ja hoitokokemuksen jälkeen on mukava vilvoitella Väinämöisen Relaxniityllä.

Nowene Nordicissa voit kokeilla ja nauttia neljän erilaisen saunan tunnelmista.Haapapuilla lämmitetyssä Tapionpirtin Savusaunassa Nowene Nordicin kylpylässä pääset entisaikojen kunnon löylyihin, tunnet huumaavat tuoksut sekä löylyjen pehmeyden ja lempeyden.


Kastee-sauna on jotain perinteisen suomalaisen saunan ja höyrysaunan väliltä. Siellä saat kosteat rentouttavat löylyt. Kastee-saunassa voit kokea myös turvesaunan puhdistavan vaikutuksen.
Sampo-infrapunasauna lämpiää miellyttävään 45 asteeseen ja vaikuttaa syvälle koko kehoomme. Suomen pimeinä vuodenaikoina voikin infrapunasaunassa nauttia lämmöstä ja infrapunasaunan puhdistavasta lämmöstä ja muista terveysvaikutuksista. Infrapunalämpö sisällä lainkaan haitallisia UV-säteitä. Suomi-sauna tarjoaa kipakat kotimaiset löylyt. Saunomisen ohessa ja sen jälkeen on mukava pulahtaa Mielikin lempilampi-altaaseen tai porealtaaseen ja vilvoitella allaslaiturilla.

Nowene Nordic -kylpylässä voit pulahtaa monissa uima-altaissa. Itsensä viilentäminen saunan jälkeen onnistuu hienosti esimerkiksi Mielikin Lempilammessa. Tämä allas on lämmitetty 24 asteeseen ja tuntuu kuin linnunmaidolta. Enemmän lämpöä rakastaville tarjoamme lämminaltaan, jonka vesi on 30-asteista. Porealtaassa kuplat kutittelevat miellyttävästi, ja Hiisi-paljualtaassa voit nauttia pakkasen alla ulkosalla.

Nowene Nordic Spa -allasosasto
Nowene Nordic Spa -sauna

Holiday Club Vierumäki Day Spa
Urheiluopistontie 400, 19120 Vierumäki
holidayclubresorts.com/fi/kohteet/vierumaki/hoidot/

Harmonisesta Day Spasta löydät perinteisen saunan, rentouttavat höyrysaunat ja aisteja hivelevän lounge-tilan. Rentoudu ja nautiskele aktiivisen päivän jälkeen.

Day Span valikoimassa on myös hoitoja jokaiseen makuun, esimerkiksi hierontoja, kasvohoitoja ja käsi- ja jalkahoitoja. Varaa hoitosi jo ennen saapumistasi.

Day Spa -sisäänpääsy 15 € (kertakäynti, alaikäraja 15 vuotta). Voit ostaa lipun jo nyt verkkokaupasta hotellivarauksesi yhteydessä tai paikan päältä. 

Jos ostat hoidon, pääset nauttimaan myös Day Spasta ilman erillistä maksua.