Bistro Tango & Matto

Bistro Tango & Matto on Heinolassa kesällä 2023 ovensa avannut ranskalais-skandinaavinen ravintola. Bistro Tango & Matto sijaitsee Piestanyn Rantatiellä kuvankauniin Kymijoen rannalla, aivan rautatiensillan alapuolella. Sijainti onkin mitä kaunein ja idyllisin ikimuistoisen ravintolakokemuksen todeksi elämiseen.

Sisustus ja tunnelma kunnioittavat rakennuksen historiaa
Bistro Tango & Matto on tunnelmallinen ja mennyttä aikaa huokuva ravintola, jonka nimi juontaakin juurensa rakennuksen värikkäästä ja monivaiheisesta historiasta. Paikalla on toiminut ennen niin viinatehdas, voimalaitos kuin pesulakin, jossa vietettiin viikonloppuisin myös klubi-iltoja. Tilan seinustat olivat vielä silloin täytetty pesukoneilla, mutta viikonloppuna keskilattialle kasattiin pöytiä, joiden äärellä vieraat pystyivät kuuntelemaan paikalle saapunutta soittajaa. Tilan käydessä turhan ahtaaksi käyttöön
otettiin myös rakennuksen etupiha, jossa halukkaat pääsivät tanssimaan. Tätä mielenkiintoista historiaa kunnioittaa ravintolan katossa roikkuvat räsymatot, minkä lisäksi aikomus on myös tuoda live-musiikkiosaksi ravintolaelämystä.

Ranskalaistyylisesti sisustetun ravintolan sisätiloissa on noin 30 asiakaspaikkaa. Kesäisin Kymijoen rantaan rakentuu myös noin 30-paikkainen terassi, jolla on aina tilaa myös ohitse kulkeville, janoisille asiakkaille. Ravintolan tyyli on fine casual dining eli tarjoiltava ruoka on laadukasta niin raaka-aineidensa kuin makunsa puolesta, mutta tunnelma on rento luoden jokaiselle ravintolaan ruokailemaan tulijalle tervetulleen olon.

Saumatonta yhteistyötä ja raaka-aineita kunnioittavia annoksia
Ravintolassa yhteistyö keittiön ja salin puolella on saumatonta. Palvelu halutaan pitää mahdollisimman henkilökohtaisena, mikä ilmenee muun muassa siten, että kokit tuovat ruoan pöytään ja kertovat annoksesta vierailleen. Bistro Tangon & Maton ruokalista elää sesonkien mukana, joten listat uudistuvat noin kolmen kuukauden välein. Listaa suunniteltaessa lähtökohta on rakentaa annokset sen mukaan, mitä lähituottajilla ja toimittajilla on varastoissaan. Sama ajatus pätee myös viinilistan kokoamiseen.

Ravintolan lista pidetään melko suppeana, mutta listan lisäksi saatavilla on aina erikseen päivän annokset, joissa ravintola pääsee hyödyntämään raaka-aineita, joita yllättäen on toimittajilla runsaammin saatavilla. Listalta voi valita yksittäisiä annoksia tai koostaa itse menun, sillä annokset ovat valittavissa pieninä alkuruoaksi sopivina annoksina tai suurempina, pääruoaksi mitoitettuina. Keittiö ammentaa inspiraationsa maailman mauista, trendaavista ruokailmiöistä sekä muista kotimaan suosituista ravintoloista. Ruoka onkin
ennen kaikkea mielenkiintoista, kokeilevaa ja äärimmäisen maukasta, sillä mausteiden käyttöä ei tässä Bistrossa pelätä.

Yhteystiedot

Käyntiosoite:

Piestanyn rantatie 5, 18100, Heinola

Puhelin:

Sähköposti:

Verkkosivusto:

Vastuu tämän sivun sisällöstä ja ajantasaisuudesta kuuluu yritykselle