Heinolan museoissa tulossa mielenkiintoinen kesä

Kesällä 2023 Heinolan museoissa on tarjolla monipuolinen ja kiinnostava kokonaisuus näyttelyitä kaikissa kolmessa eri museokohteessa.

Anja Juurikkalan 100-vuotisjuhlanäyttely kaupunginmuseolla

Kaupunginmuseossa avautuu toukokuun alussa laaja kuvanveistäjän ja taideteollisen suunnittelijan Anja Juurikkalan tuotantoa esittelevä näyttely. Heinolan museoiden ystävä ja suurlahjoittaja Anja Juurikkala täyttäisi tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kaupunginmuseoon rakennetaan näyttely, jossa hänen tuotantoaan tarkastellaan hänen henkilöhistoriansa kautta. Keskeisiä teemoja ovat suku ja perhe, rakkaat eläimet, matkat ja rohkeat kokeilut. Museossa voi ihastella myös Juurikkalan ilmeikkäillä ja usein myös humoristisilla astiastoilla tehtyjä kattauksia.

Taidegrafiikkaa ja videoinstallaatioita taidemuseon ”Harjun ja virran välissä” -näyttelyssä

Työryhmä Ilveskorpi & Ilveskorpi, veljentytär ja täti, toteuttavat ”Harjun ja virran välissä” -näyttelyn Heinolan taidemuseossa ja Heinolan Lintuhoitolassa kesällä 2023. Näyttely rakentuu monisukupolvisesti, monilajisesti ja monimateriaalisesti yhdistäen taidegrafiikkaa sekä liikkuvaa kuvaa.

Kolmevuotinen projekti on edennyt viimeiseen vaiheeseensa, jossa materiaali on työstetty näyttelyksi. Projekti on sisältänyt myös osallistavia, kaupunkilaisille suunnattuja taidetapahtumia sekä muun muassa Veden laki -keramiikkatyöpajan. Toinen näyttelyyn tuotettu Full HD videoteos installoidaan taidemuseon isoon saliin ja toinen esitetään Heinolan Lintuhoitolan vesilintutalossa.

Sinivalkoista, kiinalaista 1700-luvun posliinia sekä vanhan ajan pelargoneja Lääninkivalteri Aschanin talossa

Kesällä 2023 Lääninkivalteri Aschanin talossa esitellään sinivalkoista, kiinalaista 1700-luvun posliinia Annikki ja Heikki Hyvösen kokoelmasta, jonka Heinolan kaupunginmuseo on saanut lahjoituksena. Esillä on muun muassa viehättäviä kattauksia kustavilaiselta ajalta.

1700-luvulle ominaiseen hyöty- ja koristekasvipuutarhaan on vapaa pääsy, samoin kuin talousrakennukseen, jossa on esillä vanhan ajan pelargonilajikkeita. Talousrakennuksessa on myös  museokauppa, josta voi ostaa esimerkiksi museon omaa omenalimonadia ja muita tuotteita.

Lääninkivalterin talo on pihapiireineen myös mielenkiintoinen vierailukohde niille, jotka ovat kiinnostuneita vanhojen talojen kunnostamisesta, korjausrakentamisesta sekä vanhan ajan puutarhaviljelystä.

Takaisin ajankohtaisiin