Heinolan DiscGolfpark Worldin Pro-rata valittiin maailman 5 parhaaksi radaksi

Heinolan DiscGolfpark Worldin Pro-rata valittiin maailman 5 parhaaksi radaksi. Samalla rata on Suomen paras. Valinta perustuu maailmanlaajuisessa Udisc-kirjausjärjestelmässä, jonne käyttäjät merkkaavat tuloksiaan ja arvostelevat pelaamiaan ratojaan.

-Unelmat ovat tulleet todeksi. Tämän eteen olemme tehneet yli 16 vuotta töitä. Silti tämä tuli yllätyksenä, emme osanneet odottaa palkintoa vielä tässä vaiheessa, iloitsee Heinolan frisbeegolfseuran puheenjohtaja Jere Pohjankoski.

Frisbeegolf on saavuttanut suuren suosion Heinolassa ja Suomessa. Kippiksellä käy saman verran väkeä kuin mm. uimahallissa. Korona vauhditti harrastajien määrän kasvua, muiden harrastusten ollessa tauolla.

-Frisbeegolf on lajina todella kovassa nosteessa. Syynä tähän on, että se on erittäin matalan kynnyksen laji ja se tarjoaa silti haastetta aina ammattilaisille asti. Olemme ylpeitä asemastamme lajin suunnannäyttäjinä ja edelläkävijöinä, Pohjankoski kertoo.

Kaupunki näkee frisbeegolfin hyvinvoinnin lisääjänä

-Lajin harrastajamäärät todennäköisesti kasvavat vielä, koska lajin pariin on niin helppo tulla. Meidän tuleekin yhdessä miettiä, miten Heinolan jo nyt upeat radat pidetään kehityksen kärjessä ja miten erottaudutaan mm. matkailukohteena, pohtii liikunnan palvelupäällikkö Maria Kaikkonen.

-Haluamme kaupunkina kiittää seuraa aktiivisesta ja innovatiivisesta toiminnasta Heinolan liikuntapaikkojen kehittäjänä ja hyvinvoinnin edistäjänä, kiittelee Kaikkonen.

Kippiksen historia muutamassa minuutissa

Ratatiedot: kippis.org

Takaisin ajankohtaisiin