Heinäsaari hakee kasvua talvikaudesta

Heinäsaari talvella

Heinolan matkailun saama kakkospalkinto Vuoden matkailualue 2023 -vertailussa näkyy konkreettisesti myös Heinolan Heinäsaaressa. Yrittäjä Elina Hynnisen mukaan vuoden 2023 luvut kertovat mukavasta kasvusta.
– Majoitusmyynnin kehitys oli viime vuonna 15 prosenttia. Kasvua oli myös vierailujen kestossa. Viipymä oli edellisvuonna 1,67 ja viime vuonna kaksi, Hynninen kertoo.

Viipymään vaikuttaa Hynnisen mukaan palveluiden määrä niin leirintäalueella kuin myös koko kaupungissa.
– On tärkeää, että meiltä löytyy erilaisia kohteita ja palveluita matkailijoille. Kahvilat, ravintolat, ulkoilu- maastot, kulttuuritarjonta, kylpylät ja nämä kaikki kokonaisuutena vaikuttavat matkailukohteen vetovoimaisuuteen ja täten myös viipymään, Hynninen korostaa.

Hynninen kumppaneineen on toiminut Heinäsaaressa nyt kahden vuoden ajan.
– Kyllähän olemme tosi ylpeitä siitä, kuinka olemme saaneet homman rullaamaan. Meillä yöpyvien ja vierailevien matkailijoiden määrä on kova, jonka uskoisin näkyvän myös muissa Heinolan palveluissa. Me kuitenkin täältä ohjataan heitä keskustan – ja muidenkin kaupungista löytyvien – palveluiden ääreen, Hynninen korostaa.

Kesäsesonki on Heinäsaaressa erittäin vilkasta ja kasvua onkin mahdollista hakea Hynnisen mukaan talvesta.
– Kesästä on vaikea enää kasvua saada myynnillisesti aikaiseksi muilla kuin erikoistuotteilla. Kehityskohteena meillä on erityisesti talvikausi, josta sitä kasvupotentiaalia vielä löytyy, Hynninen kokee.

Lue lisää:
visitheinasaari.fi
IG: @visitheinasaari

Takaisin ajankohtaisiin